Doelen

Sociale Impact

Wat gebeurt er met een mens tijdens de isolatie van de buiten wereld?
In de eenentwintigste eeuw is dit een belangrijke vraag geworden. Een reis naar Mars duurt al snel een maand of negen, tijdens zo’n soort reis is er, op dit moment, geen video contact.
Aan boord van de Wylde Swan zijn wij drie weken afgezonderd van de buitenwereld, elke week krijgen we een tekst bericht van 500 woorden en mogen we zelf een soort gelijk bericht sturen. Dit is natuurlijk een unieke kans om antwoord te vinden op bovenstaande vraag.

Oceaanwater

Al jaren hot topic, milieuvervuiling. Ons zeewater zit vol met plastic. Er worden zelfs al stukjes plastic in ons water en zeevoedsel gevonden. De verwachting is zelfs dat er in 2050 meer plastic in de zee ligt dan vissen. Verschillende projecten zijn al opgezet en in uitvoering om de verplastificering van de wereldzeeën tegen te gaan, bijvoorbeeld The Ocean Cleanup, van Boyan Salt.
Tijdens Masterskip de Wylde Swan zullen we als Onderzoeken en Ontwerpen project een onderzoek doen aan de kwaliteit van oceaanwater.

Documentaire

Hoe is het leven op de Wylde Swan? En hoe is het onderwijs?
Dit zijn een van de vele vragen die een trainee voor aanvang van Masterskip zich zal afvragen. Daarom wordt er op de boot, in opdracht van Masterskip, een documentaire gemaakt. Deze documentaire zullen de dagelijkse activiteiten aan boord laten zien, maar ook de uitstapjes die gedaan worden.
Wij zijn het kloppend hart van het productie team. Frank is bezig met een specialisatie op het gebied van het maken van een documentaire.